Goede Doelen

Wij dragen graag een steentje bij

Vluchtelingenhulp Oekraine

Ebo van den Bor doneert in samenwerking met 2 Sisters Storteboom een grote hoeveelheid goederen (lang houdbaar voedsel in de vorm van Pasta, Meel, Suiker en Bami) aan de vluchtelingen uit de Oekraine. Het aantal goederen dat Ebo van den Bor heeft gedoneerd werd door 2 Sister Storteboom verdubbeld. Alle goederen zijn verzameld in het magazijn van 2 Sister Storteboom en worden door Wolter Koops kosteloos naar Polen getransporteerd. Een prachtig initiatief en een mooie samenwerking tussen deze bedrijven om al die mensen, die door de verschrikkelijk oorlog op de vlucht zijn, te ondersteunen.

Donatie Oekraine

Thema ‘Dance United’

al dansend staan we sterk voor het goede doel: Stichting Spieren voor Spieren. De missie van Stichting Spieren voor Spieren is ieder kind met een spierziekte spierballen geven, want ieder kind verdient spierkracht. Maar helaas moet er nog veel onderzoek worden gedaan om te kunnen begrijpen wat spierziekten precies zijn, hoe ze ontstaan en hoe men toe kan werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Voor dat onderzoek is geld nodig.

Lees het indrukwekkende, ontroerende en dappere verhaal van Jazz, een jong meisje dat dagelijks ervaart wat het is te leven met een spierziekte.

Giro 555 Samenwerkende Hulp Organisaties 

Op Haïti is dringend behoefte aan noodhulp: voedsel, drinkwater, zuiveringstabletten, tenten, medicijnen, muskietennetten. En ook voor de wederopbouw, want door de aardbeving is alles verwoest. De infrastructuur bestaat niet meer, het telefoonnetwerk functioneert niet meer en wegen zijn verwoest.

Alpe d’HuZes / KWF Kankerbestrijding

Wij hebben dankzij donaties van onze klanten het fantastische bedrag van € 2000,- over kunnen maken. Hartelijk dank daarvoor!

Voedselbank Nederland

Verstrekking rijstpakketten voor 17.000 gezinnen aan de Voedselbank Nederland (locatie Rotterdam) via de Fine Eastern Restaurants (onderdeel van het Zilveren Jubileum).

Liliane Fonds

Jaarlijks Truckfestijn voor gehandicapte kinderen in Nijkerk

Rode Kruis

Slachtoffers Aardbeving China 2008 – Medewerkers van Ebo van den Bor hebben geld geschonken via het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbeving in China. De directie van Ebo van den Bor heeft de bedragen verdubbeld.

Diverse Chinese verenigingen

Nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

EBO VAN DEN BOR KIEST NA 23 JAAR VOOR SCANIA

NIJKERK – Ebo van den Bor, de toonaangevende groothandel en tevens marktleider voor Oriëntaalse en Mediterrane horecaondernemers, nam onlangs een Scania P 280 bakwagen met koel/vriesopbouw in gebruik. De invoering van de Euro 6 emissienorm heeft het Gelderse bedrijf doen kiezen voor een merk dat de Euro 6 technologie bewezen onder de knie heeft. De 280 pk 9 liter motor is niet alleen zeer zuinig, maar ook uiterst betrouwbaar. Voor Ebo van den Bor is betrouwbaarheid minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de producten. Om deze reden beheert het bedrijf haar eigen vloot en werkt met servicepartners die hierbij naadloos aansluiten. De nieuwe truck is geleverd door Scania Nijkerk. Scania introduceerde twee jaar geleden haar programma Euro 6 motoren op basis van bestaande en bewezen technologie. Vorig jaar werd dit programma opgevolgd door de tweede generatie Euro 6 motoren die nog zuiniger is. De 9 liter motor in de Scania P 280 DB 6X2*4 MNA is zo’n tweede generatie motor. De naloopas bakwagen is verder voorzien van de CP19 slaapcabine met lage instap. Met de aanschaf van de nieuwe truck heeft Ebo van den Bor ook de serviceondersteuning bij Scania Nijkerk ondergebracht. Met zo’n 75 jaar ervaring en een eigen vloot van circa 30 vrachtwagens/trailers bedienen zo’n 200 medewerkers vanuit Nijkerk, waar het centraal gelegen distributiecentrum is gevestigd, de horecaondernemingen door het hele land. Om reden van leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit vindt Ebo van den Bor het cruciaal over een eigen wagenpark te beschikken. Minstens zo belangrijk vindt men een servicepartner die naadloos invulling kan geven aan deze uitgangspunten. De proactieve planning van de Scania werkplaats in Nijkerk neemt het bedrijf veel werk uit handen en verhoogt de inzetbaarheid van de gehele vloot; Scania Nijkerk beperkt de serviceondersteuning dan ook niet alleen tot de Scaniavoertuigen in de vloot.

DE GESCHIEDENIS VAN CHINEZEN IN NEDERLAND

Koninklijk Horeca Nederland heeft ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan een boek uitgebracht over de geschiedenis van de Chinezen in Nederland. Het is een boek vol met prachtige oude foto’s en boeiende teksten, waarin tal van Chinese ondernemers aan het woord komen en veel horecabedrijven van vroeger en nu worden belicht. Een echt ‘collectors item’ dus, waar veel Chinezen zichzelf of familie en bekenden in zullen tegenkomen.

De realisatie van dit boek is in samenwerking met de leveranciers van Ebo van den Bor tot stand gekomen.