Nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

EBO VAN DEN BOR KIEST NA 23 JAAR VOOR SCANIA

NIJKERK – Ebo van den Bor, de toonaangevende groothandel en tevens marktleider voor Oriëntaalse en Mediterrane horecaondernemers, nam onlangs een Scania P 280 bakwagen met koel/vriesopbouw in gebruik. De invoering van de Euro 6 emissienorm heeft het Gelderse bedrijf doen kiezen voor een merk dat de Euro 6 technologie bewezen onder de knie heeft. De 280 pk 9 liter motor is niet alleen zeer zuinig, maar ook uiterst betrouwbaar. Voor Ebo van den Bor is betrouwbaarheid minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de producten. Om deze reden beheert het bedrijf haar eigen vloot en werkt met servicepartners die hierbij naadloos aansluiten. De nieuwe truck is geleverd door Scania Nijkerk. Scania introduceerde twee jaar geleden haar programma Euro 6 motoren op basis van bestaande en bewezen technologie. Vorig jaar werd dit programma opgevolgd door de tweede generatie Euro 6 motoren die nog zuiniger is. De 9 liter motor in de Scania P 280 DB 6X2*4 MNA is zo’n tweede generatie motor. De naloopas bakwagen is verder voorzien van de CP19 slaapcabine met lage instap. Met de aanschaf van de nieuwe truck heeft Ebo van den Bor ook de serviceondersteuning bij Scania Nijkerk ondergebracht. Met zo’n 75 jaar ervaring en een eigen vloot van circa 30 vrachtwagens/trailers bedienen zo’n 200 medewerkers vanuit Nijkerk, waar het centraal gelegen distributiecentrum is gevestigd, de horecaondernemingen door het hele land. Om reden van leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit vindt Ebo van den Bor het cruciaal over een eigen wagenpark te beschikken. Minstens zo belangrijk vindt men een servicepartner die naadloos invulling kan geven aan deze uitgangspunten. De proactieve planning van de Scania werkplaats in Nijkerk neemt het bedrijf veel werk uit handen en verhoogt de inzetbaarheid van de gehele vloot; Scania Nijkerk beperkt de serviceondersteuning dan ook niet alleen tot de Scaniavoertuigen in de vloot.

DE GESCHIEDENIS VAN CHINEZEN IN NEDERLAND

Koninklijk Horeca Nederland heeft ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan een boek uitgebracht over de geschiedenis van de Chinezen in Nederland. Het is een boek vol met prachtige oude foto’s en boeiende teksten, waarin tal van Chinese ondernemers aan het woord komen en veel horecabedrijven van vroeger en nu worden belicht. Een echt ‘collectors item’ dus, waar veel Chinezen zichzelf of familie en bekenden in zullen tegenkomen.

De realisatie van dit boek is in samenwerking met de leveranciers van Ebo van den Bor tot stand gekomen.

Goeden Doelen Projecten

Als we elkaar helpen wordt de wereld mooier

Expeditie Corlaer

Door middel van sponsoring vanuit Ebo van den Bor zijn het de leerlingen van het corlaer college gelukt door verkoop van etenswaren een bedrag bij elkaar te brengen van  € 421,85 euro . Dit geld is bestemd voor de Stichting Siam Care.

Siam-Care zet zich in voor kinderen en gezinnen die geraakt zijn door Hiv-Aids. Zo helpen we kinderen naar school. En ondersteunen we kwetsbare gezinnen op medisch, financieel en geestelijk gebied. http://www.siamcare.org/nl

Thema ‘Dance United’

al dansend staan we sterk voor het goede doel: Stichting Spieren voor Spieren. De missie van Stichting Spieren voor Spieren is ieder kind met een spierziekte spierballen geven, want ieder kind verdient spierkracht. Maar helaas moet er nog veel onderzoek worden gedaan om te kunnen begrijpen wat spierziekten precies zijn, hoe ze ontstaan en hoe men toe kan werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Voor dat onderzoek is geld nodig.

Lees het indrukwekkende, ontroerende en dappere verhaal van Jazz, een jong meisje dat dagelijks ervaart wat het is te leven met een spierziekte.

Giro 555 Samenwerkende Hulp Organisaties 

Op Haïti is dringend behoefte aan noodhulp: voedsel, drinkwater, zuiveringstabletten, tenten, medicijnen, muskietennetten. En ook voor de wederopbouw, want door de aardbeving is alles verwoest. De infrastructuur bestaat niet meer, het telefoonnetwerk functioneert niet meer en wegen zijn verwoest.

Alpe d’HuZes / KWF Kankerbestrijding

Wij hebben dankzij donaties van onze klanten het fantastische bedrag van € 2000,- over kunnen maken. Hartelijk dank daarvoor!

Voedselbank Nederland

Verstrekking rijstpakketten voor 17.000 gezinnen aan de Voedselbank Nederland (locatie Rotterdam) via de Fine Eastern Restaurants (onderdeel van het Zilveren Jubileum).

Liliane Fonds

Jaarlijks Truckfestijn voor gehandicapte kinderen in Nijkerk

Rode Kruis

Slachtoffers Aardbeving China 2008 – Medewerkers van Ebo van den Bor hebben geld geschonken via het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbeving in China. De directie van Ebo van den Bor heeft de bedragen verdubbeld.

Diverse Chinese verenigingen

Ebo Van Den Bor B.V.

Staat al 70 jaar garant voor service en kwaliteit

Ebo van den Bor biedt de mooiste, verse en droge producten voor de horecaonderneming en bezorgt ze bij de klant tot in de keuken of het magazijn. Per week leveren we zo duizenden bestellingen af bij klanten in Nederland.

Iedere bestelling wordt zorgvuldig vervoerd in onze eigen vrachtauto’s. Alle vrachtauto’s zijn voorzien van koel- en vriescompartimenten. Zowel vers- als diepvriesproducten zijn bij ons dus in goede handen.

Dagelijks zetten zo’n 200 medewerkers zich in om onze producten op tijd bij u, onze klant, te bezorgen. We hebben uw favoriete ingrediënten vrijwel altijd op voorraad en met een enkel telefoontje naar onze verkoop binnendienst heeft u uw bestelling binnen 48 uur in huis.

Alle leveringen vinden plaats vanuit ons centraal gelegen magazijn in Nijkerk. Per dag worden er honderden bestellingen verwerkt, verzameld en ingeladen in één van onze 30 vrachtwagens en trailers van het bedrijf.

Dat eigen wagenpark is belangrijk, het garandeert dat bestellingen op tijd bij klanten worden bezorgd. En we kunnen hierdoor werken met vaste afleverdagen en venstertijden. Het assortiment van Ebo van den Bor bevat duizenden producten en staat al meer dan 70 jaar garant voor service en kwaliteit. Wij bieden niet alleen de “grote merken” maar ook veel authentieke, lokale merken en producten uit Azië en Zuid-Europa. Daarnaast voert Ebo van den Bor het huismerk “Golden Globe” en “Di Cesare”. Producten van uitstekende kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs.